FuturaJet
autóbérlés

Olcsó autóbérlés Magyarországon? Igen!

Rengeteg olyan család vagy személy létezik, aki nem teheti meg, hogy saját autót vásárol. Vagy éppenséggel, nem is éri meg beruháznia egy saját gépjárműbe, mert annyiszor van úton üzleti és egyéb okok miatt külföldön, hogy nem tudné kihasználni a garázsban porosodó kocsiját. Az autókölcsönzés nem olcsó mulatság, de lássuk, hogy éri meg!

Autó kölcsönzés rövid távra

A legtöbb esetben az emberek maximum néhány napra szeretnek autót kikölcsönözni szervizekből, kereskedésekből. Például olyan esetben, ha az autójuk egyben a munkaeszközük is és nem nélkülözhetik egyetlen napra sem. Vagy éppenséggel akkor, ha csaláédi nyaralásra utaznak egy másik országba és oda túlságosan költséges lenne a saját autójukat elszállítani. Sajnos azonban az az általános tapasztalat, hogy 1-3 napra nem igazán éri meg az autóbérlés. Ennek az az oka, hogy valószínűleg tömegközlekedéssel hasonló időben (maximum fél-1 óra veszteséggel) meg tudjuk tenni ugyanazt a távot sokkal kevesebb pénzből.

Mikor béreljek autót hetekre?

Az autókölcsönzésnek akkor van igazán értelme, ha több hétre, netán egy hónapra van szükségünk rendszeresen a személygépjárműre. Magyarországon 30 napra átlagosan napi 5-7 ezer forintért lehet kibérelni egy 5 ajtós személygépjárművet. Az összeg még így sem túl olcsó, de ha kiszámítjuk, hogy ugyanez 3 napra 30-50 ezer forintba kerülne, akkor máris látjuk a jelentős kedvezményeket. Ha huzamosabb időt fogunk egy másik országban eltölteni és be szeretnénk járni több helyet is, akkor mindenképp megéri bérelni.