FuturaJet
zero waste ibc tartályok

IBC tartályok a veszélyes áruk szállítmányozásában

Az IBC tartályok, konténerek igen sokrétű szállítóeszközök. A mezőgazdaságtól kezdve az élelmiszergyártáson át egészen a vegyiparig számtalan ágazat alkalmazza őket, amikor termékeiket A-ból B-be kell eljuttatni. Az IBC-k óriási méretrük miatt a legkedveltebbek, de alkalmasak arra is, hogy veszélyes kemikáliákat, szereket szállítsanak bennük. Cikkünkben bemutatjuk, melyek azok a veszélyes anyagok, melyek esetében jó választásnak bizonyulnak az IBC tartályok.

Az IBC tartály veszélyes anyagok esetén is megbízható

A veszélyes anyagok igazi kihívást jelentenek a szállítmányozásban. Számtalan nemzetközi vagy helyi szabályzat korlátozza még a szállítóeszközök típusát is, ha vegyi anyagokról vagy egyéb “dangerous goods” van elhelyezve a a szállítótérben.

Az alábbi linken megtekinthető IBC tartályok biztonságosak, ergonomikusak és higiénikusak: https://www.schoellerallibert.com/hu/products/intermediate-bulk-container/ Még akkor is, ha a vegyipar vagy energiaipar területeiről származó termékekről van szó, mint a

  • mezőgazdasági vegyszerek: permetek, műtrágyák, rovarölő anyagok
  • parfümök
  • ablaktisztítók
  • mosószerek, öblítők
  • festékek, higítószerek
  • hajtógázas termékek
  • akkumulátorok, elemek
  • szárazjég
  • vagy épp radioaktív anyagok

IBC konténerek, amelyek újrahasznosíthatók

A Schoeller Allibert vállalat olyan szállítóeszközöket – köztük IBC tartályokat – gyárt, melyek környezetkímélők és újra is hasznosíthatók.

A vállalat visszaveszi azokat a szállítóeszközöket, melyeket ügyfeleik már nem tudnak visszaforgatni a szállítmányozásba, mert túlságosan elhasználódtak. Gondos szétválogatás után megtisztítják, aprítják őket, majd csak ezek után fognak bele beolvasztásukba.

A jól kidolgozott rendszernek köszönhető, hogy az élelmiszergyártásban és a veszélyes anyagok szállítmányozásában használt eszközöket is újra tudják hasznosítani. A Schoeller ebből a szempontból is a piacvezetők között dolgozik a világon. Kidolgozták saját előállítási modelljüket, melyet 360°-os megoldásnak neveznek. Ez azt jelenti, hogy legyártás után nem tűnnek el termékeik életéből. A ládák, rekeszek, raklapok és konténerek használati ideje végén az újrahasznosításban is részt vesznek. Ennek köszönhetően nem termelődik több műanyagszemét a logisztikai tároló eszközök használatával. Divatos kifejezéssel élve zero waste módszernek is nevezhetjük a Schoeller megoldását.