FuturaJet
autó lámpa fóliázás szabályai

Autó lámpa fóliázás szabályai

Az autónkat rendkívül megbecsüljük és emiatt sokan jelentős összegeket költenek arra, hogy feltuningolják autójukat a lehető legnagyobb védelem érdekében. Ez lehet egy jobb motor, a legmodernebb felni vagy bármilyen belső újítás. Az autót azonban kívülről is érdemes védeni, erre pedig az egyik legjobb megoldás az autófólia. A fóliázásra megvannak a  megfelelő szabályok, aminek minden autósnak meg kell felelnie. Szerencsére ezt a kivitelezők pontosan tudják. Nem mindenhova tehetünk azonban fóliát az autónkra.

Autó lámpa fóliázás szabályai

Az autó lámpa fóliázás szabályai világosan kimondják, hogy az autó lámpára tilos fóliát helyezni. Ennek egyszerű oka van. Bármilyen fólia megváltoztatja a lámpa fényáteresztő képességét, ami tilos, hiszen minden autóban gyárilag van beszerelve a fényszóró. A gyárilag beszerelt fényszórók pedig megfelelnek az európai elvárásoknak. Éppen emiatt tehát, ha ebben gondolkodunk, akkor felejtsük is el, hiszen tilos.

Hova lehet akkor fóliát felszerelni autónkra?

Az autófóliázás kapcsán egyedül az első szélvédő és a vezetőülés ablakainak vannak különleges szabályai, a többi ablakra és a karosszériára bátran tehetünk fóliákat. Miért jó, ha fóliával van ellátva a karosszéria és az ablak? A karosszéria megvédi az autónkat a felverődő kavicsoktól, bogaraktól és a kisebb karcolásoktól is. Kaviccsal és bogárral szinte minden autós találkozik, így hihetetlenül jól esik, amikor látjuk, hogy autónknak kutya baja. Az ablakfóliák csökkentik a vakító fény bejutását, így kellemes, hűs utazást biztosítanak a nyári forróságban is. Emellett csökkentik az autó belsejébe kerülő káros UV sugarakat is. Ez különösen előnyös gyermekek esetében, hiszen megvédik őket a bőrkárosodástól. De azoknak is nagyon előnyös, akik sok időt töltenek az autójukban.

Ha érdekel minket a megoldás, akkor érdemes egy kivitelezővel felvenni a kapcsolatot, aki tájékoztat minket a lehetőségekről és az árakról. Nagy befektetésnek tűnhet, de hosszútávon bőven megtérül a befektetett pénzösszeg.